Kan du godt lide stjålne blikke, når du med bløde sving og høj hæl duver dig ned ad bjergsiden?

Så tag dine telemarkski under armen og indtag Tjekkiet sammen med Telemarkforum i uge 2021.

Vi har i samarbejde med rejsebureauet Jeres Skirejser og Københavns Skiklub arrangeret en familieskitur til Velka Upa, der ligger i Pec Pod Snezkou-dalen, en del af Cerna Hora-område i det nordlige Tjekkiet. Det er et område, der er på størrelse med Kvittfjell og ikke længere end det du kører, når du tager til Hemsedal.

Det ligger midt i Europa med fastlandsklima, dvs. der er en ganske koldt og snesikkert, ikke så højtbeliggende og derfor heller ikke så vindfuldt. Så når sneen falder, er det lodret ned. Og der bliver den liggende, enten på pisten eller uden for, indtil du finder den.  Med andre ord et fremragende område til dem, der gerne vil spare lidt på liftkortet, logi og forplejning, og hvis behov ikke kræver 100 km alpine pister at boltre sig på. Til gengæld er det ikke så smooth som i Alperne. Man skal køre 5-10 minutter i bus for at komme op i bunden af dalen, hvor de fleste lifter her. Og de i alt fem områder i Cerna Hora-området er forbundet med bustransport eller bæltekøretøj. 

Vi har arrangeret to ture med hhv. otte skidage med afgang 12.2 og hjemkomst den 21.2 og fem skidage med afgang 12.2 og hjemkomst 18.2. Vi tilbyder dermed noget for alles smag og pengepung. Er du usikker på om Tjekkiet er noget for dig, så tag turen på fem dage. Går du all in, så er det bare med at tilmelde sig otte dage. Turene er arrangeret for at gøre det muligt for alle at komme på ski, hvor fokus er på skiløbet, samvær og fællesskab snarere end på feinschmecker-hoteller og Michelin-restauranter.

Turene er baseret på buskørsel, men kør-selv er også muligt. Med bus er der afgang fra Københavns Hovedbanegård fredag den 12. kl. 17.30 og hjemkomst samme sted er den 18.2 eller 21.2 kl. ca 10.00.

NB: Der er gratis afbestilling frem til 1.9.

Om turen

Turen til Tjekkiet er ikke en festival i Hemsedalforstand, men kan sagtens blive en fest alligevel! Vi har reserveret alle 55 senge på hotellet, så der er mulighed for både fælles skiløb, spilleaftener og kælketure med børn og voksne. Vi arbejder på at kunne tilbyde skiundervisning.

Om området

I området er der 41 km alpine pister fordelt på fire områder Cerny Dul, Janske Lazke, Pec og Velka Upa. Mellem disse områder går der bus eller bæltekøretøjer. Områderne har en passende størrelse og afstand mellem hinanden, så man kan være i to områder på en dag. Der er 84 km langrendsløjper i forskellig sværhedsgrad, der bugter sig igennem terrænet i både skov og åbent landskab, bjergtoppe og dale. Der er 43 lifter i alt. Over 80 % af pisterne er dækket af snekanoner. Området rummer pister i alle sværhedsgrader, snowparkfaciliteter og en 100 år gammel kælkebakke på over 3,5 km. Læs mere om ski i Cerna Hora-området her: https://jeresskirejse.dk/ski-tjekkiet/ski-i-tjekkiet/ Vi skal alle bo på tre stjerne-hotellet Relax, der har en børnebakke og træklift i baghaven. Skal man ind i bunden af dalen med de fleste lifter, kræver det en gåtur hen til busstoppestedet og 10 minutters kørsel. 

 

Tur 1: Otte skidage

Tur 2: Fem skidage

Voksen over 11 år

6000

5200

Barn 6-11 år

4200

3600

Barn 4-5 år

1000

1000

Barn 0-3 år

0

0

Liftkort 8. dag (købes i området) Nb. cirkapris

260

ikke relevant

Skileje (alpinski) (cirkapriser)

400 (7 dg) /450 (8 dg)

300

Hjelmleje (cirkapriser)

175 (7dg) / 200 (8 dg)

125

Afgang fra Kbh H (endelig afgangstid tilgår)

12.2 kl. 17

12.2 kl. 17

Hjemkomst Kbh H (cirkaankomst)

21.2 kl. 10

18.2 kl. 10.

Liftkort

Syv dage inkluderet

Fem dage inkluderet

Overnatning og halvpension

Hotel Relax: Syv nætter

Hotel Relax: Fire nætter

Transport med bus med vippesæder tur-retur

Inkluderet

Inkluderet

Afgifter til Rejsegarantifonden og alle skatter og afgifter

Inkluderet

Inkluderet