Som udgangspunkt skal i tage mindre mad med end i tror, det kræver god planlægning og disciplin for at undgå væsentligt madspild, da man let overvurdere hvor meget folk spiser og man vil ikke stå med sultne telemarkere på sin samvittighed. Brug ting som kartofler/pasta/ris og brød som buffer og begræns mængden af f.eks. en gryderet fremfor omvendt (eller begge), det er godt for økonomien og miljøet.
Læs f.eks. https://www.arla.dk/opskrifter/artikler/planlag-din-fest/tilbehor-og-mangder-til-fest/

Hytteformanden skal sikre at der er planlagt til morgenmad, frokost og aftensmad torsdag-søndag. Tænk gerne rester fra aftensmaden ind i frokosten dagen efter og medregn konserves som pålæg da det let kan tages med hjem igen.

Kender i hinanden godt i hytten giver det sig selv med ambitionsniveauet, men er i en sammensat hytte af flere grupper eller individuelle, så husk at afstem dette. Både for økonomien og husfreden de 4 dage, det handler jo om at få kørt telemark. Så kan alle spise havregryn, simple rugbrødsmadder og en klassik hovedret de dage, så tiden ikke går med tidskrævende kokkekunst, fremfor fællessauna hver aften så stængerne er lidt friskere næste dag.