Instruktøruddannelse

Telemark-instruktørkursus 2021 

Undervisningen starter søndag d. 5. dec. når lifterne åbner og slutter med egenfærdighedsprøver lørdag d. 11. dec.

Der vil være adgang til hytterne fra lørdag d. 4. dec.

Telemarkinstruktør-kursus:

På kurset vil der være hovedfokus på undervisnings-teori og -praksis. Skiglæde og engagement, samt evnen til at sætte eleverne i centrum.

Der vil være intensiv egenfærdighedstræning, hvor man vil opleve forbedring i eget skiløb.

Vi kommer desuden ind på mange af telemarkskiløbets forskellige muligheder, såsom hop, skitouring og off-piste. Disse temaer er kun som gennemgang og evt. afprøvning.

Det kræver ingen forudsætninger eller eksamen.

Fagligt indhold:

Undervisningspædagogik – Skolesving – Telemarksvingets grundteknik
- Telemark frikørsel ”Offpiste/skitouring – Forbilledligt demoløb – Forståelse af egentlig undervisning i Telemark – Teori i forbindelse med praktisk undervisning med udgangspunkt i Alpin manualen fra DDS ”Den danske skiskole”

Eksamen:

Teori. Undervisning. Skolesving. Egenfærdighed.

Vigtigt: Da teorien er mere omfattende end de fleste forestiller sig og kan overskue på de 7 kursusdage, skal man senest start november have gennemlæst Alpin manualen samt telemark appendix. Der vil blive mailet en prøve-teorieksamen medio november. 

Man skal læse Alpin manualen inden denne teoriprøve.

Manualen kan erhverves på http://dendanskeskiskole.dk/shop til 399 kr.

Krav:

Der kræves ikke en høj egenfærdighed for at deltage, men for at bestå egenfærdigheds-eksamen vil skiløbet skulle leve op til den internationale høje standard. Man kan godt bestå dele af kurset og så senere gå op til en re-eksamen.

Når du består kurset kan du kalde dig Basis Telemarkinstruktør BTI’er, og herefter kunne undervise i telemark på blandt andet Telemarkfestivalen.

Hvis du i forvejen er uddannet PSI’er fra Den Danske Skiskole, har du mulighed for at tage telemark som 2. glideredskab.

Undervisere:

Henrik Kirk Andersen og Søren Essendrop

Pris for 7 dages intensivt telemarkinstruktør-kursus:

2500 kr. 

Prisen er inklusiv: Telemarkinstruktør-kursus, kursusafgift til DDS, ophold i 12 personers hytter, 4 dages liftkort og tilskud fra Telemarkforum.

Prisen er eksklusiv: Telemarkfestivalen. Du skal altså købe billet til de 4 dage også (med mindre du sover i snehule og er psyko hurtig til at skinne op under liften, mens de andre kursister nyder udsigten)