Instruktøruddannelse

Telemark-instruktørkursus 2018

Undervisningen starter søndag d. 2. dec. når lifterne åbner og slutter med egenfærdigheds prøver lørdag d. 8. dec.

Der vil være adgang til hytterne fra lørdag d. 1. Dec.

 

Telemarkinstruktør kursus:

På kurset vil der være hovedfokus på undervisningsteori og praksis. Skiglæde og engagement, samt evnen til at sætte eleverne i centrum.

Der vil være intensiv egenfærdigheds træning, hvor man vil opleve forbedring i eget skiløb.

Vi kommer desuden ind på mange af telemarkskiløbets forskellige muligheder, så som hop, skitouring og off-piste. Disse temaer er kun som gennemgang og evt. afprøvning.

Det kræver ingen forudsætninger eller eksamen.

 

Fagligt indhold:

Undervisningspædagogik- Skolesving – Telemarksvingets grundteknik
- Telemark fri kørsel ”Offpiste/skitouring – Forbilledligt demoløb- Forståelse af egentlig undervisning i Telemark- Teori i forbindelse med praktisk undervisning med udgangspunkt i Alpine manualen fra DDS ”Den danske skiskole”

 

Eksamen: Teori. Undervisning. Skolesving. Egenfærdighed.

Vigtigt: Da teorien er mere omfattende end de fleste forestiller sig og kan overskue på de 7 kursusdage, skal man senest start november have gennemlæst Alpin manualen samt telemark appendex. Der vil blive mailet en prøve teorieksamen medio november.

Man skal læse Alpin manualen inden denne teoriprøven.

Manualen kan erhverves på http://dendanskeskiskole.dk/shop til 399 kr.

Krav: Der kræves ikke en høj egenfærdighed for at deltage, men for at bestå egenfærdigheds eksamen vil skiløbet skulle leve op til den internationale høje standard. Man kan godt bestå dele af kurset og så senere gå op til en reeksamen.

Når du består kurset kan du kalde dig Basis Telemarkinstruktør BTI’er, og herefter kunne undervise i telemark på blandt andet Telemarkfestivalen.

Hvis du i forvejen er uddannet PSI’er fra Den Danske Skiskole har du mulighed for at tage telemark som 2. glideredskab.

 

Undervisere: Henrik Kirk Andersen og Søren Essendrop

Pris for 7 dages intensiv telemarkinstruktør kursus:

2600 kr.

Prisen er inklusiv: Telemarkinstruktør kursus, kursusafgift til DDS, ophold i 12 personers hytter, 4 dages liftkort (søndag-onsdag) og tilskud fra Telemarkforum

Prisen er eksklusiv: Alpin manual, transport til og fra Hemsedal og mad/drikke, samt deltagelse på Telemarkfestivalen som dækker de sidste dages ophold og liftkort.